Vinna - Försvinna är en liten gullig film med ett underligt slut. Den handlar om en liten skalbagge som springer ett litet solo-maraton inför en publik bestående av syrsor. Det användes riktiga syrsor och Kackerlackor vilket visade sig inte vara så lätt som Anders först hade trott.

Anders Regisserar Syrsorna
Bilder ur Dokumentären
Det gick åt 26 syrsor och 5 kackerlackor för att göra denna film som filmades på 16mm av Eddie Kanani som även skötte ljuset. Anders Regisserade, skrev manus och byggde modellerna.
Som en liten bonus gjorde de även en bakom kulisserna film där bl.a. Eddi berättar om problemen med fåfänga kackerlackor som vägrade bli filmade från vänster sida, och hur bra han kom överrens med syrsorna. Anders berättar hur de Stanislavski studerande Syrsorna retade honom genom hela produktionen. Han berättar också hur han kom i kontakt med den arbetslösa kackerlackan som fått sparken från en såpa och ville arbeta med honom och hur Anders bröt mot den oskrivna regeln att "undvika filma med barn eller såpaskådisar". Som bonus visas även misslyckade tagningar och en dubbad scen till den "Tyska DVD utgåvan". Dokumentären filmades även den på 16mm.