Januari-Mars April-Juni Juli-September Oktober-December
 

31 December 2006
Slutliga dagen på året är här! Jag har haft ett händelserikt år! Mycket målning och airbrushande, latexgjutande, manusskrivande, 35 anmälningar till granskningsnämnden, uppträdande på Svenska Stand Up Galan och massor av standup. men nu är det dags att blicka framåt! Ser fram emot 2007 med spänning. Den Kurs jag kommer att ha i Stå Upp material den 20e och 21 januari blev full på några timmar och jag funderar på att sammanställa en kurs till så att inga blir besvikna. Nåja, detta blir mitt sista inlägg i bloggen 2006. Lyssna gärna på min lilla "radioteater" NEUROTISKA NYÅR.MP3 genom att klicka HÄR! Vi ses nästa år!

28 December 2006
Kom just tillbaka till Stockholm efter en gemytlig vecka av julfirande i skåne och halland.

24 December 2006
God Jul på er alla!

19 December 2006
Jag tänker hålla en liten kurs i materialutveckling för Stå Upp komiker som medverkat i Bungy Comedy den 20:e och 21:e Januari. mer info kommer.

18 December 2006
Fick ett samtal idag där jag blev erbjuden att uppträda på Stockholm Live! Inspelningen är den 18 februari men det är inte 100% säkert att det kommer med i TV. Allt beror på hur hårda censurens saxar är och jag lär nog bli extra granskad då jag har ett befläckat förflutet när det gäller den licensbelagda median. Jag vet inte hur konservativ SVT är men vi får väl se hur det går.

16 December 2006
Här får ni trogna besökare en liten julklapp i form av spår 12 ur min cd Hiskliga Högtider.
Klicka HÄR för att lyssna på Hiskliga_Högtiders_Jävla_Jul.mp3
Är ni sugna på hela cd:n finns den att köpa HÄR för 100:-

15 December 2006
Hade ett möte med en kollega om ett kommande projekt. Håll utkik efter namnet "Fistel Festen" under våren.
Har även blivit erbjuden att medverka i ett bokningsbolag vilket jag tackat ja till.

14 December 2006
Min gode vän Klas Åkerblom bjöd mig på en trerättersmiddag. Fy helvete vad gott det var! En riktig Texas Stake house biff! Jag kommer vara mätt i flera dagar vilket är fantastiskt då jag halvsvälter till vardags! Efteråt gick vi och såg på Henrik Schyffet möta Ambjörn Paulsen i knock out comedy.

13 December 2006
Glad Lucia! Jag har varit uppe i 28 timmar och äntligen fått ihop ett klipp jag är hyffsat nöjd med. Då jag utgår att det inte är så många som läser min blogg kan ni trogna läsare få en liten bonus i form av det jag klippte ihop i natt. Klippet kommer bara finnas på denna länk ett par dagar men om ni varit snabba nog kan ni se det innan det försvinner för alltid! Här är klippet: AndersCelinStandUp2006.wmv

12 December 2006
Dagt att uppträda på Janne Westerlunds julshow på Helénes Krog o Bar, f.d. Tivoli. Det var inte så jättemånga i publiken men Janne lyckades mästerligt få igång dem innan det vara dags för mig att äntra scenen. Åter igen flödade det hela på och jag gjorde en riktigt bra spelning! Givetvis filmade jag det hela och Janne tyckte jag skulle klippa ihop kvällens framförande och skicka en länk till de ansvariga för ett kommande tvprogram.
Därför hann jag inte stanna och titta på Ann Westin ( som jag f.ö. tycker är lysande, hon har en subtil elak still jag älskar!) då det gällde att snabba sig att få ihop klippet. Satt och klippte hela natten. Givetvis, som är så typiskt mig, klippte jag bara inte ihop kvällens föreställning utan började gräva i arkiven för att riktigt övertyga att jag borde få en plats.

10 December 2006
Stand up på Big Ben! Jag hade lyckats bli övertalad av grabbarna som driver klubben att vara kvällens M.C. vilket är en otacksam roll då komiken som presenterar brukar falla platt när man samtidigt skall presentera andra komiker. Jag hade förberett ett par skämt att köra som uppvärmning. När jag kom dit blev jag mer taggad och det visade sig bli en underbar kväll. När jag i slutet av första akten körde 7-8 minuter så flödade det bara och publiken var fantabulös! Fan vad skönt det kändes. Jag bara älskar publiken på Big Ben. De är i lagom ålder och har ett öppet sinne att ta till sig min humor på precis rätt sätt. Innan var det alltid osäkert om åt vilket håll det skulle luta. Antingen så älskar publiken min humor eller så bestämmer de sig för att inte gilla den. Nu har jag blivit så rutinerad och hittat ett sätt att öppna publiken åt det mer surrealistiska och bisarra i min humor. För första gången känner jag att jag något sånär behärskar verktygen. Det hela verkade lossna för några veckor sedan. Härligt!

9 December 2006
Har uppdaterat min latexsida www.latexmannen.makes.it med nya produkter. Ett sprängt öga och en latexbaugette och en latexlimpa! Latexlimpan och baugetten ser exakt ut som riktiga och är perfekt som rekvisita till teatrar. Får se om det är någon som känner sig sugna och köper dem...

8 December 2006
Äntligen är omskrivningen av manuset "MASK" klart och de två nya karaktärerna smälter bra in i handlingen. Även om grundförutsättningarna är desamma så är den senare hälten av manuset, den var minst nöjd med förut, helt omskriven. Jag har lyckats skruva till det hela snäppet högre och fått in en handikappad scoutwannabe som får fram några riktigt bra synpunkter och funderingar kring handikappades människovärde samt en råfeminist som visar sig vara kannibal! Även om jag fick stryka många av mina favoritskämt och strutsen som de rider på i slutet så är jag ändå nöjde med det nya manuset!

30 November 2006
Fick ännu ett mail (de kommer med jämna mellanrum) idag från fans som sett mig i Ballongteaterns barnteater i Hembygsparken i Ängelholm somskrev att de var besvikna över att de inte fått se mig i somras. Jag vet inte var de fått den informationen att det var upp till mig om det skulle bli fler äventyr med rymdhjälten Kapten Kolossal? I somras satte Ballongteater upp "Petsson och Findus" som riktade in sig på mer yngre barn. Jag var och såg föreställningen och den var helt OK.
I Kapten Kolossal hade jag ambitionerna att få en föreställning i flera lager så det blev underhållning för hela familjen och de som skriver till mig säger att det var just de som de saknade.
Han som skrev musiken till Kapten Kolossal föreställningarna har just registrerat all musiken till STIM och passade då även på att registrera texterna som Freddi Lindqvist och jag har skrivit. Om Freddi (som äger rättigheterna till Kapten Kolossal) och jag får för oss att skriva ett nytt manus så vet vi inte om det blir i Ängelholm som det kommer att spelas. Jag har lärt känna en jättebra producent i Stockholm som producerar barnteater så kanske det blir något här uppe? För mig är dock Kapten Kolossal så starkt förknippat med somrarna i Ängelholm så det skulle nog kännas lite konstigt om han var någon annanstans, även om han har en raket och kan flyga vart han vill ;-) .
Men jag har som sagt inga planer eller tid just nu på att sätta igång med någon produktion eller fått någon förfrågan att medverka i någon. Om detta skulle ske så kommer jag informera om det här.
Jag har namnsdag idag! Braskar det ute?
Skall hämta ut ett paket på posten med det speciella dentalgipset "Ultracal 30" som jag använder i min skulptering och latexgjutning att göra formar med. Jag beställer från MaPont & Co. som på de senaste åren har fått ett utbud som är en dröm för en som håller på med specialmakeup. Om bara de funnits när jag var yngre!!! Dock har de monopol på den sortens gips som jag behöver i sverige och när man har monopol kan man också prissätta som man vill. Gipset "Ultrcal 30" tillverkas i Amerika och måste alltså importeras. Innan köpte jag av "US Building materials" och betalade 1/5 av priset som jag nu tvingas hosta upp. Mapont & Co har alltid varit väldigt generösa mot mig och jag kan varmt rekommendera att köpa produkter av dem men gipset är på tok för dyrt. Om någon vet var jag kan hitta gipset "ultracal 30" så får ni gärna tipsa mig! Annars blir jag nog tvungen att importera från amerika själv i framtiden.
Nu skall jag fortsätta med ombearbetningen av manuset MASK för Teaterkontoret som vill ha ett första utkast i morgon. Som jag skrivit tidigare så skall 2 nya karaktärer fogas in. En råfeminist och en utvecklingsstörd. manuset skall dock ha samma tid som innan. Stryka, stryka, stryka. "Kill your darlings" som Shakespeare skrev...

29 November 2006
Uppträdde idag för första (sista?) gången på Comedy Lounge. Efter att ha kämpat för att få mig en tid där efter att ha blivit ignorerad, trots upprepade mail och förfrågningar, av Christopher Linell och Fredrik T Olsson fick jag äntligen en liten plats. Det gick sådär. Jag bombade inte men fick inte heller några stående ovationer. Efter jag äntrat scenen till min Mora Träsk/Hitler inledning lyckades jag snabbt dela upp publiken i tre läger. Ett läger som skrattade och hängde med. Ett läger som Inte riktigt vågade skratta och bara fnissade och ett läger som satt med armarna i kors och tittade bistert på mig och vägrade låta sig förtjusas. Det sista lägret har jag stött på ett par gånger innan. Det består uteslutande av 45-50 åriga kvinnor som sitter i grupp och tjurar. Min erfarenhet säger mig att kvinnor som sitter tillsammans vid ett bord enas efter ungefär 25 sekunder om de ska skratta eller inte. Jag har sett mönstret tydligt; Jag äntrar scenen och efter det första skämtet tittar kvinnorna vid bordet på deras "ledare", kvinnan som bestämmer om de skall skratta eller inte. Om ledarkvinnan inte skrattar så vågar inte de andra heller skratta med risk för att bli utfrysta från gruppen. Ledarkvinnan var denna gång en konventionell chef på Ericsson. Nåja, man kan inte vinna över alla och jag tänker inte ens försöka. Jag skulle kunna ändra på min komik och börja prata om flygplansmat och skillnaden mellan män och kvinnor och kanske vinna fler skratt och sympatier på det men det skulle kosta för mycket. men visst känns det tungt att bli hatad... ett tag.

27 November 2006
Bungy Comedy har säsongsfinal och samtliga nästankomiker som deltagit i deltävlingarna får chansen att vinna. Hela 21 stycken fick chansen att åter igen visa vad de gick för. Det var en överraskande finalomgång men inte åt det positiva hållet. Mina favoriter var, enligt min åsikt, sämre på finalen än på delomgångarna. Om man ser tillbaka var det högre och jämnare kvalité på deltagarna i de första säsongerna än nu. Kanske är det så att gräddan är skrapad från skiktet och kvar är bara mjölken? Nåja, mjölk är inte fy skam såvidare du inte är laktosintolerant. Jag körde 10 minuter när juryn räknade ihop rösterna och det gick hyffsat bra. Vinnare blev Soran Ismail och på andra och tredje plats kom Cecila Von Strokirch och Hans Carstensen. Dessa tre var helt klart mina favoriter och de som gjorde bäst ifrån sig! Dock hade jag gärna sett Hans Carstensen vinna med sin elaka terapeut stil. Cecila har en underbart vriden stil som råfeminist och elak biblotikarie som håller på djävulen! Soran hade dock en mer slipad still än de båda och det var det som gav honom priset/straffet "Janne"; den uppstoppade och guldsprayade tjäder som är första pris.

26 November 2006
Hade ett möte idag med två komikerkollegor om ett framtida projekt. Till skillnad från andra som går hårt ut med vad som komma skall, tänker vi hålla tyst om vad vi planerar tills vi har något att komma med. Idéerna flödade och jag tror det kommer bli riktigt bra.

23 November 2006
Fick ett telefonsamtal av en av de som blivit upprörda över mitt radioframträdande som skrivit om mig i sin blogg som jag korresponderat med tidigare.
Hon håller på att skriva en bok om sin situation som mamma med ett barn som har Downs Syndrom och ville publicera vår korrespondens i boken vilket jag självklart godkännde. Hon tar bland annat upp hur folk reagerade med hat mot det jag framförde och hur det är en ganska märklig reaktion. Vi pratade länge på telefon. Vilken go, kaxig och intelligent kvinna hon var! Jag fick sedan läsa det hon hade skrivit och hennes språk är vist och poetiskt och jag ser fram emot att läsa hennes bok! Hon kommer publicera ett brev jag skrev till henne samt hennes egna tankar kring det hela. Mer info. om boken och var man kan köpa den kommer senare.

22 November 2006
Hoppade in med kort varsel på Syster O Bror. Riktigt skönt ställe där man alltid får mat när man uppträder till skillnad från de flesta andra ställen! Synd att det kommer mindre folk dit än vad det brukar göra. Uppträdandet gick jättebra och flöt på. Det känns som att det lossnat lite för mig...

19 November 2006
Uppträdde just på Big Ben och fy fan vad bra det gick. Jag gick upp och bara körde på och fick upp ett samspel med publiken och allt bara flödade. Personligen tycker jag det var min bästa spelning hitintills. För första gången gick jag av scenen och kände mig riktigt nöjd! Det är så här man vill känna! Publiken var fantastisk och hängde med mig hela tiden. Big Ben blev just mitt favoritställe!

16 November 2006
Ikväll smäller det! Jag skall möta Niclas Christoffer på Knock Out Comedy där vi skall gå en humormatch! Jag kommer inte kunna skriva ett referat om kvällen då jag direkt efter åker med nattbussen till skåne. Men jag återkommer med detta på Lördag. Annars skriver säkert Mike Räsesnen om det på sin hemsida Komikaze.se

15 November 2006
Det radioframträdande i P3 den 3 Augusti i "Programmet som fortfarande inte får heta Bögradio" som drog på sig 35 anmälningar till Granskningsnämnden blev FRIAT! Jag är givetvis glad över beslutet då det bevisar att det fria ordet fortfarande är fritt i Sverige. För att citera granskningsnämndens beslut; "Nämnden saknade emellertid anledning att betvivla att uttalandena i inslaget inte var avsedda att kränka människor med funktionshinder. Mot den bakgrunden och med beaktande av att det ska råda en vidsträckt yttrandefrihet i radion ansåg nämnden att inslaget inte stred mot bestämmelsen om radions särskilda genomslagskraft." (se hela beslutet på granskningsnämndens hemsida HÄR)
När jag körde min Stand Up i radio anade jag aldrig att det skulle uppröra så mycket som det gjorde. Jag trodde media hade gjort folk mer hårdhudade och jag är glad att så inte är fallet.Oavsett vad jag säger och gör när jag uppträder någon alltid uppröras, men så länge det kommer något konstruktivt ur det hela är jag nöjd. Mitt skämt i radio har uppmärksammat problem och satt igång en diskussion och det ser jag som positivt! Jag kommer fortsätta att köra min komik som vissa kommer diskutera och hetsa varandra som arga tanter på ett kafferep och andra kommer reagera på det sätt som det var tänkt; att skratta med eftertänksamhet.

14 November 2006
Hade ett möte med Sundsgården idag för bearbetning av pjäsen MASK som jag skrivit. Fick träffa den nya ensamblen som var pigga och hungriga att börja arbeta. De två nya karaktärer som skall skrivas in kommer vara en råfeminist och en handikappad. Fullständigt manus skall vara klart innan Jul så nu får jag skriva så fingrarna glöder. Mycket av det gamla skall strykas och mycket läggas till. Betoningen kommer att vara hur vi snabbt placerar människor i olika fack för att värdera dem samt vår egen strävan att läggas i ett fack.

12 November 2006
Gjorde en kort visit i Halmstad för att hälsa på mina föräldrar och för att medverka mina goda vänner Margareta Ek och Peter Bengtssons långfilm som går under arbetsnamnet "Lasarettet" från Furie Film.
I filmen spelas alla huvudkaraktärer av "funktionshindrade" eller som man sa på min tid "handikappade". Grundhandlingen utspelar sig på ett havererat sjukhus där läkarna har blivit sjuka. Sjukhuset fylls då med patienter som inte får någon vård.
I min korta scen så möter spelar jag en skådespelare med scenskräck som får träffa en speciell psykolog. Pjäsens manus är skrivet av Lars Anders Andersson som själv medverkar i filmen och i gruppen "Stjärnan". En extra rolig sak är att min Storebror Rolf spelar med i filmen som sjukhusdirektör och även om vi inte gör en scen ihop så är det ändå roligt att medverka i något med honom för första gången.
Det är ännu inte satt när filmen har premiär men jag återkommer med mer fakta då.

8 November 2006
Uppträdde på tivoli igår och det gick jättebra! Tyvärr tog batterierna slut i min kamera så jag kunde inte filma det hela (Var är Räsänen när man behöver honom!?!). Fick bra med beröm både från Henrik Schyffert och Christoffer Appelqvist efteråt. På tivoli är det svårt att höra hur mycket publiken skrattar från scen så personligen tyckte jag bara det gick OK men jag fick applåder nästan efter varje skämt och mitt grövre material gick hem även hos den äldre publiken. Längst fram i mitten satt dock några komunalarbetare som inte verkade vara där för humorns skull och de störde koncentrationen lite. Schyffert påpekade att en av dem liknade Lisbet Palme vilket var otroligt träffande. Den Kanadesiska komikern Jason Rouse körde innan mig i slutet på första akten och fick publiken att tappa andan med sitt brillianta, elaka, grova material. Fan vad proffsig han var! Den skalliga tattuerade västingen var dock en riktigt trevlig kille privat! den kaxige Mårten Andersson uppträdde innan mig men jag vet inte om han såg när jag körde. Vi får väl se om jag kan få en tid på hans klubb RAW någongång... Ikväll bär det iväg till skåne med nattbussen. Ska ha möte med "Teaterkontoret" angående en nybearbetning av pjäsen jag skrev till dem förra året som turnerade runt på högstadieskolor. Känns lite konstigt att gå tillbaka och bearbeta sådant man redan är färdig med men 2 nya kvinnliga karaktärer skall läggas till och pjäsen får fortfarande inte överstiga 1 timme. Ämnen jag skulle vilja ta upp är feminism och arga moralpredikare! Om jag får bestämma skulle jag hellre skriva en uppföljare till pjäsen med ett nytt namn. Vi får se hur mötet går.

6 November 2006
Det gick jättebra på Big Ben idag med mitt nya material. Skall lägga ut ett filmklipp på hemsidan i morgon om det blev bra filmat. Fick publiken att ge en liten applåd till mina systerdöttrar, som jag sa var i publiken vilket de också var för mig, för att ha stått ut med en sådan morbror som mig så länge. Idag skall jag vila och sedan upp på Tivolis scen på tisdag innan Henrik Schyffert vilket skall bli spännande. Efter det åker jag ner till Skåne.

5 November 2006
Sitter uppe på natten och försöker sysselsätta mig. Surfade in på min gode vän Freddi's flickväns blogg och läste igenom lite och fann ett inlägg från Oktober om en bok som hon recenserat (hon är ett bokmal som äter böcker som få). Boken handlade om humor i koncentrationslägren och bär också namnet "Humor i koncentrationslägrena". Hon började sitt inlägg i bloggen med att nämna incidenten med radioframträdandet i början av Augusti. Hon gick sedan över till vad hon ansåg att humor var. Jag kände mig givetvis manad att svara och eftersom jag gillade vad jag skrev beslutade jag mig för att skriva det här med.
Jag tänkte att det kunde vara lämpligt då de anmälningar, som mitt radioframträdande bland annat resulterade i, kommer att avgöras i morgon.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vad man kan skratta åt och inte skratta åt är väldigt individuellt. De som har flest fisar på tvären och tycker man inte kan skratta åt allt, är oftast de som inte kan skratta åt sina egna problem och sig själva, och har ofta åsikten att komiker bör skämta om sig själv och inte om andra. Det finns många komiker som skämtar om sig själv; hur tokigt det blev när man tog ett par glas för mycket och hur pinsamt det var när man inte förstod något och gjorde bort sig, bla bla bla.
Smärtan man känner över ett skämt som inte handlar om komikern som sa det, kanske säger mer om en själv som person än det igentliga skämtet. Jag är ingen expert på psykologi men av erfarenhet ser jag ofta att folk väljer att uppröra sig av de mest banala saker, då de saker man igentligen borde uppröras av är för jobbiga att ens vidröra. Komikern Magnus Betnér är väldigt träffsäker när han hånar de som upprör sig över "hur de kan göra väskor av små hundar i kina" men hur personerna skiter i att det är ett fyraårigt barn som sytt väskorna. Hans replik: "ska man behöva börja göra väskor av barn för att folk ska börja fatta" är väldigt talande. Om alla människor började skämta och skratta åt sina egna problem istället för att bara skratta åt komiker som driver med sina så tror jag inte de hade blivit så gnälliga över den sortens humor som kan och skall göra ont.

Jag tänker avsluta med 3 tänkvärda citat som jag gillar, angående humor:

"Where humor is concerned there are no standards - No one can say what is good or bad, although you can be sure that everyone will"
John Kenneth Galbraith

"The world is a tragedy for those who feel, but a comedy for those who think"
Horace Walpole

och tillsist:

"Defining and analyzing humor is a passtime of humorless people."
Robert Benchley
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Att jag känner mig lite bitsk kan bero på Aftonbladets förstasida som knäckte mig lite när jag såg den i ICA butiken. Dock menar jag vad jag säger.
Ikväll skall jag åter igen stå på scen på humorklubben Big Ben och få folk att skratta.

3 November 2006
När jag började med min lilla blogg för drygt ett år sedan så satte jag upp små regler för vad jag tänkt skriva i den. En regel var att jag inte skulle bli för personlig. Jag finner ingen tröst eller egokick av att offentliggöra mitt personliga privatliv för en massa främlingar på det sätt som många gör. Egokickar och tröst får jag av mina vänner.
Idag tänker jag dock skriva något personligt.
För några timmar sedan fick jag reda på att båda mina älskade Systerdöttrar Karolin, 19år, och Katrin, 17år, omkom i en bilolycka. Givetvis befinner jag mig fortfarande i ett slags shocktillstånd av detta besked och sitter nu och tänker på dem.
Karolin var allvarlig och något cynisk redan som liten, med ett sjuhelvetes humör, stolthet och envishet som få vilket hon ärvt av sin Mamma - min Storasyster. Hennes charmigt kaxiga sätt och envishet var något som många försökte knäcka, utan resultat. I småskolan om någon sa något elakt till henne på skolgården fick de en snyting till svar, oavsett om det var en pojke eller flicka. Oberäknelig och impulsiv, hård som sten men med ett superkänsligt inre. Jag höll henne i min famn när hon döptes och blev inte bara en ung Morbror utan då även en gudfar. Jag delade ut paket till henne som tomte på hennes första Julafton. Jag sminkade henne med blodiga latexbölder inför småskolans maskerad. Jag gav henne cider och kondomer, till familjens förfasning, när hon blev tonåring. Jag filmade hennes student i somras. Jag saknar henne. Hon blev 19 år.
Katrin var det yngsta barnet och föddes smart. Medans hennes storasyster använde sitt temprament och envishet för att få som hon ville så använde Katrin sin intelligens och charm för att vinna i längden. Nyfikenhet och slughet förde henne framåt och när jag tänker tillbaka minns jag henne alltid som léendes. Som liten kunde hon sjunga texter från "The nightmare Before Christmas" som hon hört hemma hos mig. Hon kunde felfritt immitera ljudet av en spinnande katt. När jag och min vän kom på ovantat besök och fann henne som 12åring ensam hemma så tittade hon världsvant ut genom fönstret, höjde förstrött ena ögonbrynet och sa lillgammalt: "-Ska ni komma in på en kopp...?. Hennes pigga ögon glittrade konstant och hennes glädje bubblade hela tiden över. Hon blev 17 år.
När de kom på besök brukade de klamra sig fast om mina ben och vägrade släppa taget förrens jag gått om kring med dem och jämrat mig över "Mina Heffaklumpar". På familjehögtider var mitt största mål att få dem att skratta så läsken skulle spruta ut genom näsan, vilket jag alltid lyckades med. När jag gjorde något oväntat för att få dem att skratta och deras kompisar var där, eller någon som inte träffat mig innan, brukade de sucka léendes och säga: "Det där är vår knäppa Morbror vi pratat om. Han bara är sådan. Det är bara att vänja sig." Sedan tittade de stolt på mig. Mina två Heffaklumpar, som jag aldrig kommer få se igen....

f.v. Katrin Persson (1989-2006) , Karolin Persson (1987-2006) och Morbror Anders...

2 November 2006
Var och tittade på en Knock Out Comedy match som var mellan Anna Granath Vs. Petra Mede (Petra Vann).
Synd att de håller tillbaka med "Roasting" grenen (Verbal Misshandel) som jag hade sett fram emot när jag skall möta Niclas-Christoffer den 16e November. Roasting kommer införas när konceptet blivit mer etablerat. Jag träffade min kommande motståndare som under kvällen, vid upprepade tillfällen oroade sig över att jag skulle vara elak mot honom på scen. Han kaxade också till sig vid flera tillfällen under kvällen med sina små bitska repliker. Jag brukar inte slå först så vi får väl se vad som händer den 16e November på Knockout Comedy på Södermalm - ett ställe, Västgötagatan 4 i Stockholm.....

29 Oktober 2006
Efter en veckas hårt arbeta framför datorn med allt för många cigaretter, espressos och biscotti börjar mitt projekt ta form och nästan hela grunden är klar. Nu börjar det svåra arbetet med detaljer och eftersom jag lätt hänger upp mig på detaljer som ingen kommer märka, så kan det ta lite tid innan jag blir nöjd. Jag kan säga att det rör sig om en kortfilm med en viss sorts dans som tema.
Jag slet mig dock för att gå till Big Ben´s stand up klubb för att träffa lite kollegor och ta igen för den tid jag tillbringat i isolering. Det var fullspäckat med folk där. Jag har aldrig sett så många där innan. Det är ju förvisso helgen efter löning så det kan ju förklara en del. Hoppas det kommer lika många nästa helg då jag skall uppträda där då.
I morgon är det dags för Bungy Comedy på Tivoli. Då Klas är krasslig så får Jag och den nya MC:n Sven Brundin ensamma ta hand om publik och de tävlande. Ganska många som ska uppträda så det blir tufft.

23 Oktober 2006
Skrev ett mail till Granskningsnämnden igår och fick svar idag . Anmälningarna: 843/06, 800/06, 799/06 ,795/06, 792/06, 791/06, 790/06, 789/06,788/06, 786/06, 783/06, 782/06, 781/06, 780/06, 778/06, 777/06, 776/06, 775/06 ,774/06, 773/06, 772/06, 771/06, 766/06, 765/06, 764/06, 760/06, 755/06, 753/06, 752/06, 751/06, 750/06, 749/06 kommer tas upp på ett nämndsammanträde den 6 November och besluter offentliggörs veckan därpå.
Eftersom att anmälningarna är offentliga har jag begärt att få dem. Kan bli en intressant kvällslektyr.
För ni som missat vad det handlar om så kan ni läsa mer HÄR och lyssna på det anmälda framträdandet HÄR.

20 Oktober 2006
Sitter framför datorn med ett nytt projekt där jag är tvingad att använda helt nya tekniker än vad jag är van vid. Som vanligt började jag med optimistiskt sinnelag att "Det här tar nog bara en vecka" men börjar så smått inse att det kan ta längre tid än så och resultatet kanske inte blir värt att visa upp.... Nåja, det är småtrevligt att pyssla med iallafall!

17 Oktober 2006
Provsminkade mina nya öron jag tillverkat samt en näsa på Ebba Kristina W. och är hyffsat nöjd...

14 Oktober 2006
Min och Tobias Perssons gamle vän och mentor Mats Wirack fyllde 60 år i februari och detta hade slarvigt passerat oss förbi. Detta skulle åtgärdas, så idag hade vi, tillsammans med några andra gemensamma bekanta, bjudit honom och hans kvinna till Stockholm för lite festligheter. Det kändes som ingen tid hade passerat och skratten överröste varandra.

8 Oktober 2006
Idag gick ansiktsmålningen bättre! Jag målade kaniner, spindelmän och nyckelpigor så penseln glödde! Jag målade även en hel del sår med rinnande blod på djärva ynglingar som rusade till sina föräldrar för att ge dem en välförtjänt ångestattack för att ha lämnat sitt barn ensamma när de själva jagade gratispennor och översötad konfektyr. En dam som firade sin 40åriga bröllopsdag ville ha ett rejält sår på kinden. Kanske för att fira 4 decennium av misshandel?

7 Oktober 2006
Festligheterna i Ängelholms Bilförsäljningshallar fortsätter! Nu har jag blivit anlitad att sminka och skoja med barnen som dragits med av sina föräldrar för att se på de nya lokalerna och de senaste bilmodellerna radade prydligt efter varandra och med krom så välputsat att fåglar flyger in i dem. En mängd med företag som säljer biltillbehör ler inställsamt åt besökarna och bjuder på otroligt billiga men söta logotypbeprydda godsaker och pennor med företagets namn på som, om man har tur, kan fungera!
Själv sitter jag vid en hög bildäck där en handmålad skylt med texten "Ansiktsmålning" står med stora bokstäver. Föräldrarna försöker få sina motvilliga barn sminkade som kaniner och alla pensionärer som passerar skrockar muntert till varandra: "Ska du inte ha en ansiktsmålning? Ho ho ho..."
Då det är första visningen för offentligheten så är det de mest automobilsentusiastiska personerna som gästar invigningen med dito indoktrinerade barn. I morgon kommer nog familjerna som är sugna på gratis karameller och förhoppningsvis att bli sminkade!

5 Oktober 2006
Just hemkommen från invigningen på Börjessons Bil i Ängelholm där Jag och Ebba Kristina gjort en stor väggmålning. Lite buffé, Champange, underhållning och mingel med Ängelholms politikpampar och trendiga bilförsäljare med 80-talsfrisyrer och applåderande åt illa roliga lyckönskningstal var man ganska matt. Jag vann dock en gratis weekendprovkörning av en ny bil med bensin efter att ha listat ut låten "New York, New York" efter att ha hört första tonen. Det kommer bli jättespännande! Speciellt eftersom jag inte har något körkort!

3 Oktober 2006

Har just skulpterat klart ett par nya öron till mitt sortiment

2 Oktober 2006
Jag fick ett brev idag från Nitrax Productions. Här är brevet och mitt svar:

Bästa Herr Celin,

Nitrax är ett bolag som är specialiserat på orkesterinspelningar.
Våra priser är mycket attraktiva och kvaliteten är på toppnivå.
Vi ber er att titta på broshyren som är bifogad härmed.
Mera info kan ni hitta på www.nitrax.nostramusic.com

Vi vill gärna expandera vår kundkrets och hoppas att vi kan
stå till tjänst för er.

MVH:

Nitrax Productions

Mitt svar:

Bästa Herr Nitrax!
Jag lovar på hedersord att om jag skulle behöva en orkesterinspelning så är det er, Herr Nitrax, som jag skulle vända mig till!
Nu är dock fallet, trots upprepade försök,  att jag inte lyckats sammanställa en orkester. Nej, inte ens en liten kvartett har jag lyckats skrapa ihop.
Dock är jag inte ledsen för det. Om jag hade lyckats få ihop en orkester så hade jag inte haft något att spela in då min musikaliska begåvning är ack så begränsad.
Jag lovar om min musikaliska begåvning skulle expandera och jag en vacker dag får ihop en orkester att spela upp mina kompositioner och om jag iså fall skulle vilja föreviga dem med en inspelning kommer jag oförbehållsamt vända mig till er Herr Nitrax!

Lycka till med orkesterinspelningarna och må er verksamhet blomma!

Anders Celin

PS: Om ni skulle behöva en bra komiker eller någon som gjuter lösnäsor så är det mig man skall vända sig till då detta är min verksamhet.

"Anders Celin - Inte bara en fantasi..."

www.anderscelin.com
www.latexmannen.makes.it

www.6s.se

1 Oktober 2006
Fan vad skönt! Uppträdde på Big Ben idag med en massa nytt material. Jag var jättenervös att jag skulle bomba men det gick hur bra som helst!
Jag har för övrigt uppdaterat min hemsida med en massa smått och gott.

 
2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014